Resolution:

Våra olika varumärken

Inom compartment ABs verksamhet finns flera egna varumärken:

 

COMPARTMENT™

CCM™

SERVERBUTIKEN™

OFFICE SERVER™

NIDAVELLIR™

MINECRAFTHOSTING™

ENSKEDE VINHOTELL™

WEBSTATS™

SirV™

 

COMPARTMENT® är ett registrerat varumärke som ägs av compartment AB som främst är verksamt inom IT-tjänster. Vill du som återförsäljare få möjlighet att använda vårt varumärke, kontakta oss för mer information. Webbplatser: compartment (svenska), Europa: compartment.eu, Danmark: compartment.dk, Norge: compartment.nu. Kort summering för mobila enheter: compartment.mobi

compartment i sociala medier.

 

CCM™ är ett inarbetat varumärke som används för compartment ABs webpubliceringsverktyg, "CCM". CCM™  är en förkortning av: Compartment Content Management (system). Första versionen av CCM™ togs fram i mitten på 1990-talet, lär dig mer om CCM™ på http://ccm.compartment.se/
CCM™ på Twitter, CCM™ på Facebook.

 

SERVERBUTIKEN™ är det varumärke som används för de flesta tjänster och varor inom hårdvara inom compartment-sfären. Sedan 2007 är stora delar av detta verksamhetsområde utlyft till en separat websida med samma namn: ServerButiken så att webbplatsen compartment.se kan fokusera på webbtjänster.
Serverbutiken™ på Twitter, Serverbutiken™ på Facebook, Nidavellir™ på Facebook.

 

MINECRAFTHOSTING™ är ett eget varumärke som compartment AB använder för tjänster som är riktade främst mot konsumenter i Sverige som vill ha möjlighet att spela minecraft tillsammans med sina vänner på egna minecraftservrar - en specialinriktning inom företagets verksamhet inom serverdrift. Genom att erbjuda snabb leverans och support samt lättanvända strömlinjeformade tjänster som passar in i företagets övriga verksamhet kan även andra snarlika spelserver-tjänster levereras via webbplatsen minecrafthosting.
Minecrafthosting™ på Twitter, Minecrafthosting™ på Facebook.

 

OFFICE SERVER™ är ett varumärke som används för en server-serie som säljs genom Serverbutiken och som ger beställaren stora möjligheter att skräddarsy och specialanpassa serverhårdvara. Serien har sedan 2002 haft fokus på att vara robusta, säkra och miljövänliga (stort fokus läggs på bla energi-snålhet, lång livslängd och val av miljövänligare komponenter).

 

NIDAVELLIR™ är en brandväggs-serie som idag säljs huvudsakligen via Serverbutiken.


Kuriosa om Nidavellir™:
Begreppet "Nidavellir" (nådedalsvallen) kommer från fornnordiska legender och sägs vara den sista delen av världen som finns kvar efter världens undergång, ragnarök - ett passande namn för en robust brandvägg som ska göra allt den kan för att skydda - om det är det som krävs - vara det sista som återstår hårt pressat nätverk.
Arbetet med att utveckla Nidavellir™ startade redan 2002 och fokus låg på hög säkerhet men med användarvänlighet - något som då inte existerade. Initialt bedrevs projektet på halvfart vid sidan av den övriga verksamheten då stora brandväggstillverkare som Cisco totalt dominerade marknaden och ingen trodde på en liten uppstickare. Dock var - och är - kostnadseffektivitet och enkel administration något som många upplevde/upplevde som stora problem med hos de stora brandväggstillverkarna. Likaså de höga licensavgifterna som ledande tillverkare tar ut.

Funktioner som automatisk 'fail over' och att klustra brandväggar tillsammans i grupp och reset-funktion är exempel på egenskaper utöver hög säkerhet och användarvänlighet. Med IT-supportavtal bistår compartment ABs IT-säkerhetsexperter nätverkstekniker och annan personal hos kunden.

Sedan 2006 har Nidavellir erbjudits som fristående kommersiell produkt under eget varumärke med fornnordisk stavning: Niðavellir™.
År 2012 släpptes en ny version som totalt revulotionerade nätverksbranschen, en säkrare, mer lättanvänd och energisnål modell togs fram och kostar endast en bråkdel i inköp jämfört med liknande brandväggar samtidigt som den erbjuder fler funktioner, bättre och enklare administrationsmöjligheter och högre driftsäkerhet än de flesta brandväggar på marknaden.

Läs mer om Nidavellir på serverbutiken.com/nidavellir


ENSKEDE VINHOTELL™ och VINHOSTING™ är varumärken för vår systerverksamhet "Enskede Vinhotell" som erbjuder tjänster inom lagring av vin främst riktade till boende i närområdet som vill slippa bekymmer men njuta av fröjderna av lagring av vin. Läs mer på Enskede Vinhotells egen webplats: http://www.enskede-vinhotell.com/

Verksamheten inom vinlagring bedriver även flera andra webbplatser som tex vinlagring.info - en sida med information för personer som är intresserade av att själva lagra vin.

Enskede Vinhotell™ på Twitter, Enskede Vinhotell på Facebook.

 

WEBSTATS™ är en form av statistikfunktion för webbplatser och webbaserade tjänster som går ut på att på ett enkelt sätt presentera besökstatistik men även att webmastern enklelt kan gå ned på detaljnivå och tex utvärdera hur kampanjer på Internet fallit ut. Webstats™ är sedan 2010 även integrerad i CCM™ och ingår utan extra kostnad för kunder som använder webpubliceringsverktyget för sin webplats, webshop, extranet eller websida med tidsbokning mha CCM™. Första versionen av Webstats™ togs fram 2002 av compartment Handelsbolag. Läs mer om Webstats™.

 

SirV™ är en kraftfull och mångsidig övervakningstjänst för främst server och webbaserade tjänster. SirV™ håller reda på ifall tex en webbsida fungerar som den ska och skickar larm vid avvikelser. Ursprungligen togs SirV™ fram av vår egen drift/NOC för att vi på ett enkelt sätt ska kunna sköta övervakningen av de tjänster vi säljer till slutkund. Sedan 1990-talet har systemet genomgått en lång rad förändringar och kan idag bland annat presentera realtids-statistik för systemresurser i kunders dedikerade servrar, hålla reda på temperaturer och larma vid tex för hög CPU-, Hårddisk- eller moderkortstemperatur i servrar, förutspå att en hårddisk kommer att falera så den kan bytas ut innan den krashat, automatiskt utföra kontroller och åtgärder om en tjänst slutat fungera och såklart larma om en tjänst verkar slutat fungera så att en tekniker kan utföra manuell kontroll och åtgärd i ett tidigt skede.. SirV i standardutförandet ingår för våra serverhosting-tjänster och finns som tillval eller att köpa till separat.

Läs mer om SirV™.

 

Via vår huvudsakliga twitter-kanal: @compartment finner du uppdateringar och då och då retweets från de övriga verksamheternas erbjudanden och aktiviteter. Länk till compartment på: Twitter.

COMPARTMENT®