Resolution:

Accesstjänster

Via våra underleverantörer erbjuder vi accesstjänster som exempelvis Fiber-access och fast access via koppar, så kallad SHDSL*

 

Du kan boka fiber direkt via oss, köpa till access i någon av våra serverhallar eller få access till ert kontor, er egna serverhall, er bostadsrättsförening osv. Köper ni någon av våra vanliga serverhostingtjänster behöver man inte köpa till accesstjänst separat utan IP-trafik ingår i tjänsten. Läs mer om våra olika paket inom serverhosting.

 

Fiber & Koppar

Snabba IP-förbindelser via Fiber eller koppar går att leverera i olika hastigheter och med hög tillgänglighet. Fiber är i regel att föredra när man vill ha tillförlitligast möjliga förbindelser med så hög kapacitet och så lite nedtid som möjligt, exempelvis om ni behöver koppla ihop olika kontor men även koppar kan faktiskt vara riktigt snabbt både för att ansluta den allra sista biten ut till kund där framdragning av fiber kan bli allt för kostsamt och för att ansluta rack eller servrar via egna lan-lösningar i någon av våra serverhallar. I miljöer där fiber ej kan dras fram sista biten kan vi via våra underleverantörer leverera SHDSL* som är en snabbare, stabilare och mer företagsvänlig tjänst än ADSL och som är klart jämförbar med fast access via fiber.

 

*Vad är SHDLS?

Till skillnad från ADSL, som är en asymetrisk teknik för att ansluta konsumenter mot Internet, så är en SHDSL-förbindelse symmetrisk, dvs du får samma bandbredd upp och ned, tjänsten är betydligt mer driftsäker än ADSL och lämpar sig därmed för företag. I situationer där man av någon anledning inte kan använda en fiber-access för att tex ansluta ett lokalt kontor mot Internet kan SHDSL vara ett alternativ. SHDSL använder koppar-par (telefontråd) ungefär som ADSL också gör. Vi rekommenderar att man använder minst 2 par och då kan man vanligtvis få ut ca 4Mbps för de enklaste tjänsterna vilket för många små kontor och butiker räcker utmärkt och blir mer kostnadseffektivt än fiber.

 

 

Kontakta oss för att få offert på en accesstjänst.

image

order Accesstjänster