Resolution:

CDN med SSL

Ge ert företag SSL-skydd och bättre sökmotoroptimering i julklapp!

Ge ert företag något riktigt fint i julklapp. Något som det verkligen behöver och som är enkelt samtidigt som det är säkert;

Med ett eget CDN med SSL-certifikat får ni inte bara en säkrare tjänst utan även bland annat:

  • Bättre sökmotoroptimering
  • Ökad driftsäkerhet
  • Snabbare åtkomst för besökare
  • Ökad säkerhet

Dessutom lever ni upp till de krav som ställs på en modern webbplats idag (särskilt om ni hanterar känslig information som lösenord och beställningar/anmälningar/bokningar via er webbplats) och de krav som era besökare förväntar sig av er webbplats år 2016.

 

Bättre sökmotoroptimering med SSL

Ja, faktiskt. Tack vare att Google sedan länge valt att belöna webbplatser som är säkra innebär det att ni på köpet får betydligt bättre sökmotoroptimering hos Google och även andra sökmotorer. Det är helt enkelt bäst för alla om webben är så säker som möjligt resonerar Google. Med ett CDN och SSL får ni bättre placering!

 

Ökad driftsäkerhet

Som även illustreras på den här bilden får ni bättre tillgänglighet med CDN eftersom trafik aldrig skickas direkt till er backend (där ert innehåll ligger, tex en webbhotelltjänst) utan alltid till en eller flera fronend-system (CDN-servrarna som kan använda lastbalansering). I CDN-frontend-systemen kan funktioner som cachening (mellanlagring) användas vilket till och med gör så att er webbsida fungerar även om ni stänger av er backend i många situationer.

Genom att använda lastdelning på två eller fler CDN-system i olika servermiljöer hos oss får ni ytterligare ökad driftsäkerhet tack vare fysisk redundans.

 

Snabbare åtkomst för besökare

Ett CDN är konstruerat för att enbart leverera innehåll blixtsnabbt. Dessutom klarar det av massvis av samtidiga besökare vilket gör det optimalt för webbplatser som ibland har stora trafiktoppar - alla besökare får väldigt god prestanda hela tiden och oberoende av varandra.

Ser ni att trafiken börjar närma sig ca 70% av kapaciteten är det enkelt att bygga ut med en eller hur många ytterligare noder i era CDN-kluster som ni vill, vår lösning skalar från 1st server till precis hur många ni än vill ha så även om ni blir slashdottade kan vi säkerställa att era besökare får innehåll och att de får innehållet så snabbt som möjligt.

 

Läs mer om CDN här

Läs mer om SSL/TLS och hur certifikat för https-anslutning kan skydda er webbplats

 

Ökad säkerhet

Med SSL (/TLS) -kryptering skyddas all information som sänds mellan besökaren och https-webbplatsen. I många branscher och i olika situationer, beroende på vilken typ av information som hanteras på webbplatsen/webbshoppen så är SSL-kryptering ett krav.

En extra fördel för er är dock att CDN-tjänsten, eftersom den står mellan er backend-server och besökaren, skyddar er backend. Har ni en äldre, osäker server, Windows Server eller exempelvis en server med dålig prestanda/kapacitet så kommer ni märka stor skillnad;

  • Alla intrångsförsök hamnar (bara) i CDN-tjänsten, stoppas från att nå er backend.
  • Innehåll / åtkomst kan blockeras
  • Skydda vissa delar av webbplatsen
  • Skriv om ("redirect") trafik och hänvisa oönskad trafik till "rätt" plats.

 

Genom att kombinera CDN, SSL och smart genomtänkta brandväggsregler samt eventuellt lastbalansering får ni en robust webtjänst som lever upp till de krav som ställs på en modern webbplats.


Nyheter